4-personers telt

Et 4 personers telt er et godt valg for en campingtur med familie eller venner, da det giver mere plads til at dele omgivelserne og opbevaring. Sammenlignet med et 2 personers telt, giver det mere plads til at bevæge sig rundt og øget komfort i form af ekstra sovepladser. Prissammenligninger vil afhænge af mærke og funktioner, men generelt vil et 4 personers telt normalt være dyrere end et 2 personers telt. Det er vigtigt at undersøge forskellige muligheder og sammenligne funktioner og priser, før man træffer et valg.

*Blogindlægget indeholder affiliate links.

Forslag er baseret på research og personlig erfaring med produkterne.

1. Mest Populære

Big Agnes Copper Spur HV UL2 Long Tent

Dette er en af de letteste telte her, men det giver en 5,3 m² gulvplads plus 2,6 m² under de to vestibler. Så dette er rigeligt med plads til 4 brugere og udstyr. Teltet er en forbedret version af det prisvindende telt, og denne forbedrede version har også modtaget 2017 Redaktørens Valg Pris af Backpacker Magazine. Alt, der bruges i konstruktionen af dette telt, er af topkvalitet, stængerne og stoffet, men dette betyder også en høj pris. Du har silikonebehandlet stof her, og stængerne er utroligt fleksible.

Bedste Funktioner: 

 • Ultra-letvægts.
 • Prisbelønnet telt gjort endnu bedre.
 • Areal/vægt-forhold 2,08 m²/kg – det største af alle telte på listen.
 • Total areal/vægt-forhold 2,7 m²/kg – det største af alle telte på listen.
 • Areal pr. person 1,32 m² – ikke så godt.
 • Let opsætning.
 • Topkvalitetsmaterialer.
 • Dyrt telt for professionelle.

2. Bedst bedømte

MSR Elixcir 4 telt er det perfekte valg for eventyrlystne familier eller grupper på fire. Med en rummelig indretning og et avanceret ventilationssystem, er dette telt designet til at give en komfortabel og tør overnatning, selv under de mest barske vejrforhold. Det er unikt at Footprint er inkluderet i prisen, og sparer dig let for 150-300 kr. yderligere. MSR Elixir er meget anerkendt blandt backpackere, da det er ultra hurtigt at opsætte og samtidig er meget modstandsdygtigt overfor dårligt vejr.

Bedste funktioner:

 • Footprint er inkluderet
 • Gulvareal på 2,6 kvadratmeter
 • Maksimal højde på 1,2 meter
 • Holdbar og vandtæt regnslag lavet af 68D polyester ripstop og 1500mm polyurethan belægning
 • Frittstående design med farvekodede clips til nem opsætning
 • 2 store D-formede døre for nem ind- og udgang
 • Gitterloft for optimal ventilation og stjernetegning
 • Inkluderer lette stænger og guylines Pakket vægt på 3,9 kg”

3. Bedste design

Big Agnes’ 2020 Blacktail 4 telt er et godt størrelset 4-personers backpackertelt med to indgange og to fortelte – en af de mest praktiske designs, der er tilgængelige. Selvom det ikke er blandt de letteste i denne design, har det god højde, intern plads og tilbyder en mere holdbar opsætning med de valgte materialer. Teltet bruger en klassisk stangdesign, der er stærk nok til at modstå vejret, mens det giver god plads indeni. Materialerne er tungere end, hvad Big Agnes normalt bruger, men dette resulterer i en stærkere, mere holdbar og billigere shelter. Inderteltet er en god blanding af stof og mesh, så der er beskyttelse mod vind og regn, og det har også god ventilation, hvilket gør teltet velegnet til en række forhold. Med to indgange, to fortelte og masser af intern opbevaring er Blacktail-serien velovervejede telte, der kommer til en fornuftig pris – Big Agnes har opnået dette ved at tage et skridt tilbage fra de ultra-lette, ultra-dyre materialer, der anvendes i andre designs.

[dfrcs name="Big Agnes Blacktail 4 Tent"]

4. Bedst til prisen

Det tunneldesignede Outwell Earth 4-telt med stænger er det perfekte valg for aktive familier, der ønsker en nem og hurtig opsætning, samt et rummeligt opholdsområde og en stor sovekabine, der kan rumme fire personer. Det er ideelt til at nyde familieferien sammen og dele historier, mens mørket falder på. Teltet har et aftageligt underlag med høje kanter, som kan lægges fladt ud ved hoved- og sideindgangene for at undgå at falde over kanten. Med god ventilation, et luftigt opholdsområde og to indgange, er dette telt et pålideligt valg med et smart og stabilt design. Dets kompakte sammenpakkede størrelse gør det nemt at transportere til næste overnatningssted på campingferien. Teltet har to rum og oversejlet er lavet af Outtex 3000 Select, som kan modstå et vandtryk på 3000 mm. Teltet vejer 7 kg, så du får meget plads for pengene. Super godt vandtæt telt, som tager 10 min at sætte op, og har en meget skarp pris. 

[dfrcs name="Outwell Earth 4 telt til 4 personer"]

5. Bedste komfort

Outwell Nevada er ikke det letteste telt at transportere eller det hurtigste at sætte op. Derfor er det ikke ideelt til backpackere, men egner sig bedst til campister og til en tur i naturen, som kræver lidt mere komfort. For de ikke-trænede campister er Outwell Nevada dog et godt telt, da det er intuitivt at opsætte og er meget stabilt, så du ikke kommer i problemer, hvis vejret bliver dårligt. Derudover er der mange gode features, som netdør (myggenet), og en regnsikker sidedør til nem adgang. Teltet har den bedste komfort til 4 personer, store vinduer og et stort fortelt.

6. Maksimal holdbarhed

Klymit Maxfield 4 er et super letvægtstelt ideelt til backpackere. Maxfield 4 er et af de første telte som Klymit nogensinde har lavet, men det har stadig de unikke sovepuder, som Klymit er kendt for. Med dette telt blev grundstenen lagt for hvad Klymit idag er kendt for, meget stabile telte med en verdensklasse kvalitet. Teltet opsættes med Yunan aluminium 7001farvekodede stænger med “hubs” og et ultra fin mesh, så teltet er meget nemt at sætte op. Teltet egner sig bedst til 3-sæsoner og har en vægt på 1900 gram.

[dfrcs name="Klymit Maxfield 4 Tent – Orange/Grey"]

7. Top model fra Robens

Robens Voyager Versa 4 er det største telt i Voyager-serien og er et enormt holdbart firepersoners telt, der er meget velegnet til vandring, fiskeri, jagt eller til en cykelferie. Dens ekstra store porch-område/markise med to åbninger giver god plads til både at pakke og til at opholde sig i teltet i dårligt vejr. En fin funktion er, at teltets front kan åbnes på forskellige niveauer for at ventilere teltet eller skabe udsigt fra teltet. Det er også muligt at åbne bagenden af teltet over det indre telt, hvilket kombineret med åbningen i fronten giver fri luftgennemstrømning gennem teltet. Det bedste ved Robens telte, er at det bruger gode materialer, men samtidig har en lav pris. Voyager Versa 4 er et 3-sæsoners telt, men det har også en samlet vægt på 4,9 kg

8. Bedste tipitelt til 4 personer

Tipitelte kan noget helt specielt, men de er ofte ret dyre og meget tunge. Man kan godt finde bedre tipitelte til 4 personer, men her har vi valgt at have pris, vægt og kvalitet in-mente. Robens Green Cone 4 vejer 5,5 KG (Ofte vejer et tipitelt +10 kg). Man skal påregne lidt ekstra opsætningstid ved Tipitelte, og det samme gør sig gældende ved Green Cone 4, men opsat korrekt, så får du ikke en dråbe vand igennem. En ekstra bonus er at Green Cone 4 har et stort fortelt, som både er perfekt til opbevaring, men også yderligere sikre mod dårligt vejr. Et godt robust tipitelt, som også kan bruges til backpacking. 

[dfrcs name="Robens Green Cone PRS – 4 Personers – Tipi Telt – Grøn"]

9. Plads til det hele - Og mere til

Et familietelt i klassisk design, som passer til fire personer. Grunden til vi skriver plads til det hele – og mere til, er fordi at teltet er udstyret med utroligt mange praktiske løsninger til opbevaring, samtidig har du et meget stort fortelt, som også kan udnyttes i de varmere måneder. Teltet er lavet i et stærkt stof med Duratec teltpoler, og kan derfor modstå 24 m/s. Teltet har to åbninger, hvor den ene åbning på siden er regnsikker. Med to åbninger er teltets soveområde og opholdsrum meget nemt tilgængeligt. Med en indvendig højde på 190 cm, har det fleste fuld ståhøjde. Teltet ligger i den tunge skala på 16.6 kg, men du har også 12 m2 at boldre dig på.

10. Mest prisvenlige

Outwell Cloud 4 telt til 4 personer

Outwell Cloud 4

Outwell Cloud 4 er et kuppeltelt, som egner sig til den lille familie eller gruppen, der leder efter et pålideligt telt til en lav pris. Teltet er designet til 4 personer, men det efterlader ikke meget plads til oppakning. Du har en indvendig højde på 135 cm, hvilket er ok for et kuppeltelt i denne klasse. Forteltet er til gengæld rummeligt, og giver den fornødne plads til oppakning og ophold, hvis vejret bliver dårligt.  Du har aftagelig bund, som sikrer dig mod vand fra neden, og samtidig har du en dør på bagsiden, som gør teltet nemmere at tilgå og samtidig kan ventilere på de varme dage. Et godt telt til en meget god pris.

[dfrcs name="Outwell Cloud 4 telt til 4 personer"]

4 personers telte

En campingtur med en større gruppe mennesker har brug for et telt med masser af plads. Der skal både være plads til hygge og komfort, og til dette er et 4 personers telt perfekt. Teltet passer til mange formål. Blandt andet familieferien, de store eventyr med vennerne og sommerens mange festivaler.

Her på GroundWild finder du masser af 4 personers telte til alle dine behov. Turen kan ikke andet end at blive en succes. Er du dog i tvivl om, hvilket telt du skal vælge, finder du svar længere nede i teksten.

Et 4 personers telt til hele familien

Alle børn elsker at overnatte i telt. Det er anderledes og spændende. Om det er i baghaven eller en campingferie, glæder de sig garanteret allerede. Hele familien kommer til at nyde godt af et 4 personers telt. Børnene vil huske oplevelsen længe, for det er noget helt andet end bare at bo på hotel. I bor tæt på naturen og vågner op til frisk morgendug i græsset og fuglenes første kvidren. Der er en vis charme over det primitive ved at bo i telt.

Charmen kan hos nogle familier desværre ødelagges af skænderier. Har I en god fornemmelse af jeres børn og ved, at de har det med at flå hovederne af hinanden i tide og utide, så overvej hellere et 6 personers telt med flere sovekabiner. At høre dem skændes om pladsen er nok det sidste I ønsker på jeres ellers fredelige tur.

Hvilket telt skal du vælge?

Er det første gang, I skal overnatte i naturen sammen? Bare rolig, vi har alt det udstyr, I kan drømme om. Hvis komforten ikke er lige så høj som i din seng, kan det ødelægge oplevelsen fuldstændig og desværre tage modet fra børnene. Derfor er det udover et telt samtidig vigtigt at lægge penge til side til et godt liggeunderlag eller to og en lækker sovepose.

For det meste er det også en fin idé at teste 4 personers teltet hjemmefra. Øv jer på at slå teltet op, inden I tager afsted. Få børnene med og gør det til en leg. Det gør hele turen bedre, da I skal ikke stå at kæmpe med det for første gang midt på campingpladsen eller i en skov med myg sværmene om ørerne.

Telt til festival og camping

Forventer du kun at bruge 4 personers teltet til camping, behøver du ikke investere i det dyreste og mest moderne telt. Så længe der er plads til jer allesammen, og at det kan klare de fleste danske somre, passer det helt fint. Fremfor vægten er det måske bedre at gå efter et telt med en stor apsis, hvor I kan sidde og hygge med brætspil og snacks om aftenen. Tunneltelte er perfekt til dette, da de ofte har en apsis med god plads.

Vil I have endnu mere ud af campingturen, kan I se efter nogle af de større telte. Her får I virkelig komfort for pengene.

Telt til vandretur

På vandreture er vægten altafgørende. Her skæres der ind til benene, og I kan nøjes med et letvægtstelt, der lige akkurat passer til det antal personer I er. Har I meget udstyr, som man for eksempel har på en lang vintervandretur, kan I gå en person eller to op i teltstørrelsen – hvis det vel at mærke er et letvægtstelt, som I kan dele ud mellem jer.

4 personers tunneltelte passer til alle vandreture, mikroeventyr, campingferier, kanoture eller hyggelige festivaler. Vægten er nemlig mindre end andre telte, fordi det har færre teltpæle. Går turen derimod til steder som de norske fjelde, skal teltet kunne modstå al slags vejr og vind, og her er et kuppeltelt eller et geodætisk telt mere velegnet, da teltets krydsende teltpæle yder større stabilitet. I fjeldene er det samtidig bedst at medbringe et 4 personers telt, der ikke er for højt. Det holder effektivt på varmen og lader nemmere stærke vinde passere.

Det kan være uoverskueligt at vælge det rigtige vandretelt, men man går aldrig galt i skoven med et tunneltelt eller kuppeltelt. Og så længe du har destinationen med i overvejelserne, vælger du ikke helt forkert.

Hvordan vedligeholder du dit 4 personers telt?

Utætte telte er noget af det værste, man kan komme ud for. Vær derfor på udkig efter et 4 personers telt med et vandsøjletryk på mindst 1.500 mm, men allerhelst 2.000 mm og højere. Så er du sikker på, at det holder vand. Bunden må meget gerne være omkring de 10.000 mm, da den netop er i direkte kontakt med den våde jord.

Når du har brugt dit telt nogle gange, er det en god idé at gå det igennem for skader og sørge for at pleje det. Revner og huller kan lynhurtigt vokse, når teltet strækkes ud, så lap dem i tide. Fjern også småsten og snavs, da det kan danne huller i stoffet under nedpakningen.

Giv teltet en omgang imprægnering, hvis det begynder at virke utæt. Imprægnering er ikke kun til sko. Telte har lige så meget brug for det. Efterhånden som det udsættes for regn bliver den oprindelige imprægnering nemlig svagere. Men med den rette pleje kan et telt holde i årtier.

Sammenlign priser på 4 personers telte hos GroundWild

Vi elsker at skabe minder i naturen og hjælpe andre med at forme deres. Derfor stiller vi store krav til produkterne og sammenligner kun priser fra de bedste outdoor forretninger. Hos GroundWild er du sikret god kvalitet til gode priser. Det eneste, du skal gøre, er at finde en pris, der passer dig.

Smid dit nye telt i rygsækken, tag familien i hånden og begiv jer ud på et fantastisk eventyr.

 

Indholdsfortegnelse